OM OS

Kennel Gaelic-Wheaten's er et 'familie-foretagende' som involverer os alle 3 (Anne, Christian og vores datter Ida Victoria). Vi sætter stor pris på, at vi har hundene som fælles interesse i familien, det giver os mange uforglemmelige oplevelser.

 Vi bor i Jørlunde, der ligger 2 km syd for Slangerup i en almindelig villa, for på den måde at kunne have vore hunde omkring os. Vi har haft Wheatens siden 1988 og fik vores kennelmærke Gaelic-Wheaten's i 1992. Vores første kuld blev født i august 1993.
I 2015 opnåede vi den store ære at blive kåret som Årets Terrier Opdrætter, hvilket vi er meget stolte af.

Vi har ikke opdræt som levebrød, tværtimod opdrætter vi Wheatens fordi vi synes, det er dejligt at se et kuld vokse op og opleve den glæde, som hver enkelt hvalp bringer ind i sin nye familie. Vi opdrætter som regel kun et kuld, når vi selv har lyst til at få en ny hvalp i huset, og derfor har vi ikke hvalpe særlig ofte.

I 1988 faldt vi for den alsidige, robuste og intelligente Irish Softcoated Wheaten Terrier, som gennem århundreder har haft sin plads rundt om på gårdene i Irland. Oprindeligt har Wheatens været anvendt til gravjagt på grævling, som hyrdehunde, til at holde gården fri for mus og rotter, som vagthund og ikke mindst som familiens kælehund. Den store alsidighed og racens høje intelligens gør, at Wheatens er en spændende race at arbejde med inden for alle former for hundesport.
Da racen skulle godkendes og have sit officielle navn i 1937 i Irland, valgte man at navngive den efter dens enestående pels, der på den voksne hund skal være silkeblød og hvedefarvet. Wheatens fælder ikke, men skal klippes 3-4 gange årligt. Pelsen kræver en grundig gennembørstning 1-2 gange om ugen. Wheatenhvalpe er ved fødslen røde eller brune med mere eller mindre sort i pelsen, undertiden er de også stridpelsede. I løbet af de første 2-2½ år gennemgår de så en fantastisk pelsudvikling, og opnår dermed den hvedefarvede, silkebløde og blanke pels.
At Wheatens er glade for børn, har vi for alvor fået bekræftet, efter Ida Victoria er kommet til verden, de følger hende overalt og har et sammenhold, der er helt fantastisk.
 
Vores målsætning er at opdrætte sunde og racetypiske Wheatens af den korrekte irske type med gode temperamenter, så de kan begå sig både som familie- og udstillingshunde og ikke mindst leve op til den irske standard for Irish Softcoated Wheaten Terrieren. I vores avlsarbejde tilstræber vi kun at anvende hunde, der er HD-fri, fri for arvelige øjensygdomme og som ikke har beviste bærere af de arvelige nyresygdomme Progressiv Familiær Nephropati samt PLE og PLN i deres afstamning. Desuden er de hunde, som vi anvender i avl gentestet for Degenerativ Myelopathy og Locus B samt RBP4.
For at kunne opfylde disse mål arbejder vi sammen med opdrættere i Finland, Holland, Tyskland, USA samt Sverige og har kontakt til Wheaten folk verden over.
Frem til idag har vi eksporteret hvalpe til Tyskland, Holland, Italien, Frankrig, Norge, Sverige og Finland.

Vores motto er:
Hvad der er skabt irsk, skal forblive irsk.